Banner Top
 
 
 
 
Message Board 8
 
Latest news December 2017
 
 

Een stuk wat ik vandaag 27 dec las

Vrije tijd en professionele kunstenaar

Het kon niet uitblijven en er werd vandaag een groot artikel besteed aan de term "Vrije tijd en professionele kunstenaar".

Met grote verbazing heb ik het gelezen en zag ik dat er vele kunstenaars bijgekomen waren maar dat het allemaal veelal vrije tijds kunstenaars waren. Wat mij opviel was de definitie die men gaf van wanneer je een "ware kunstenaar" bent of een vrije tijds kunstenaar. Als ware professionele kunstenaar moest je iets "spannends" brengen!

Er werd dan ook nog extra aangehaald dat er vele vrije tijds kunstenaars waren die simpel landschappen en portretten tekenden en dat deze veelal vrij herkenbaar waren. In een enkel geval waren ze soms een beetje gewaagd! Men stelde ook dat abstract nauwelijks gemaakt werd door de vrije tijds kunstenaar! Men ging nog een stapje verder want een vrije tijds kunstenaar was te voorspellen en was je pas een werkelijke kunstenaar wanneer je onvoorspelbaar werk leverde!

Nu heb ik mijn leven geschonken aan het tekenen en de kunst en ik heb zowel de vrije kunstacademie als de professionele kant van de kunst de Grafische school gedaan en er werd mij altijd voorgehouden dat als je je gezin gaat onderhouden via de kunst, je een professionele kunstenaar was en als je in je vrije tijd kunst maakte, je een vrije tijds kunstenaar was! Nu in de huidige nieuwe tijd is dus het geheel omgegooid en ben je pas een kunstenaar als je onbegrijpelijke rotzooi levert wat zwaar gesubsidieerd is en waar de elite zich op vastbijten omdat het in de toekomst geld waard kan zijn!

Dan snap ik een ding niet; waarom de werken van oude meesters die mensen, landschappen en tafereeltjes nu de mega miljoenen opleveren en waarom die volgens de nieuwe huidige stelling dus naar een bos amateurs zijn gedegradeerd omdat ze niet het ware spannende maar herkenbaar leverden!

De huidige kunstwereld is werkelijk haar oorsprong verloren en is totaal weggezakt in het niets. Een niets waar geld de dienst uitmaakt. Niet de techniek, meesterschap en de kunst om te creëren maar simpel een ordinaire business waar het niet meer gaat om de creator maar om cijfertjes!

John H Baselmans-Oracle


 

Vandaag was ik bezig aan mijn tekening "Eyes" En vreemde zaken gebeurde er.
Lees het gehele verhaal hier.


 

Eind decemeber 2017 en
Gestart met een nieuwe tekening genaamd "Eyes"
Het gaat een lange gerekte tekening worden die een opvolger is van de staande tekening van de oude man genaamd "Wise man"
Voor de tekening te volgen klik hier.

 


 

23 December 2017
We hebben afscheid genomen van de huidige wereld.
We zijn niets voor niets gaan wonen op een stuk groot land en afgelegen op Bandabou.
Ik werd steeds zieker van de ziekelijke mensen en hun systeem en de laatste tekenen waren zeer duidelijk dat het tijd was om weg te gaan van deze mensen en hun maatschappij.
We gaan een nieuwe wereld in en we gaan verder met waar we hier voor gekomen zijn.
Niet langer tegengehouden door een social medium en de ziekelijke gessten die daar rondhangen.
Als mensen meer willen weten zal ik zeer select ze te woord staan voor de rest trek ik me totaal weg van alles.
Terug naar mijn energie wereld maar ook terug in de wereld van crieeren.20 December 2017
Gestart met het vergaren van teksten voor mijn nieuwste boek genaamd
"De maatschappelijke beerput"
De laatste zaken worden daar besproken en ook hier weer zijn ruim 100 niet gepubliceerde ingezonden stukken in opgenomen.

 


 
 
FOR MORE MESSAGE BOARD ENTRIES CLICK HERE
 
 For leaving a comment, please go to my FORM

Or read the comments on my guestbook pages
 

 

Facebook icon
Twitter icon
Linkendin icon
google icon
Wiki icon

 

Due to the many visitors on this website, we are experiencing some delays in answering. Your e-mail will be processed in the order it was received, 
but if you get no response to your e-mail within 3 days please write/submit again.

advertising,animals,architecturalrenderings,art,artwork,aruba,awards,Banners,baselmans,bonaire,bookillustration,books,buildings,cards,cars,courses,curacao,dogs,downloads.drawing, drawings,energieniaal,epub,exhibition,films,free courses,free,gallery,gift,glas artgraphic design,guestbook,health,illustrations,john,johnbaselmans,kids,life,mexico,muralsnature,netherland,pdf,portraits, postal stamps,posters,power drawings,private,sculptures,stamps,trucks,united states,video